Regie terug in je leven!

Hoe het allemaal begint….

Je wordt geboren en meteen ligt er in grote lijnen een plan voor je klaar. De eerste drie maanden ben je lekker thuis. De kans is groot dat je na die drie maanden deels naar de opvang gaat. Als je 4 jaar bent mag je naar de basisschool. Daar leer je van alles om je klaar te stomen voor de middelbare school. Afhankelijk van het niveau waarin je wordt geschaald biedt de middelbare school je lesstof aan over van alles over de wereld en het leven op aarde. Heb je alle lesstof goed uit je hoofd geleerd en de toetsen met een voldoende gehaald dan mag je gaan studeren. Je kiest iets wat je leuk lijkt, iets wat je ouders ook hebben gestudeerd of iets wat gewoon het meest verstandig is. De kans is groot dat je nog eens van studie wisselt, want het was toch niet wat je ervan gehoopt had. Uiteindelijk ben je een keer klaar met studeren en dan ga je werken. Een logisch gevolg van je opleiding is dat je ergens gaat werken wat in lijn ligt met de studie die je hebt gedaan. Je zorgt dat je je best doet en klimt wat omhoog binnen de organisatie. Je wisselt misschien een keer van baan, want je had het toch niet zo naar je zin en misschien, heel misschien, komt er dan een moment dat je denkt…… Is dit het nou?

 

Pfff, duurde even, maar inderdaad….

Nee, dit is het niet. Je hebt keuzes in het leven. De gebaande paden zijn veilig en voelen misschien vanzelfsprekend. Je denkt er niet echt over na, je doet het gewoon zo. Maar er komt een moment dat je voelt dat dit het niet is. Niet bij iedereen, een enkeling heeft het geluk in één keer raak te schieten, maar bij veel van ons wel komt dat moment wel. Helaas duurt het dan nog even, met een beetje pech minimaal 30 jaar, voordat je erachter komt dat dit het inderdaad niet is. Dit is het moment dat het spannend wordt. Ga je op onderzoek uit of neem je genoegen met wat het nu is.

 

Tja, goede vraag..

Een burn-out ontstaat niet omdat we te hard werken, soms wel, maar meestal niet. Een burn-out ontstaat doordat we NIET de dingen doen waar we écht gelukkig van worden. We leven het leven zoals dat voor ons in grote lijnen al klaar ligt als we worden geboren. Je kan wel zeggen dat we worden geleefd. De snelheid waarin we leven geeft ons ook weinig ruimte om stil te staan bij wat we écht willen. Waarom voelen we onrust, waarom ben ik niet écht gelukkig, waarom heb ik zo weinig energie en waarom roept iets in mij, is dit het nou? Dat komt omdat je niet JOUW leven leidt. Je bent de regie kwijt en mogelijk zit je gevangen in een gouden kooi. De kooi van verwachtingen, zekerheden, luxe en overtuigingen.

 

Deze komt binnen, maar nu?

Het is nooit te laat. Dus je kan vandaag nog beginnen met stilstaan. Stilstaan is vooruitgang. Stilstaan brengt juist een hoop in beweging. Speciaal voor dit moment in jouw leven heb ik een inspiratiedag georganiseerd. Een dag waarin ik je aan de hand van de 4S’en stap voor stap help stil te staan bij jouw leven. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Wat zijn je dromen en je persoonlijke doelen en welke stappen zijn er nodig om daar te komen. Na deze dag heb je de tools en de mindset om te gaan doen waar je écht blij van wordt. Je wordt niet meer geleefd, je gaat leven. JOUW leven. Het is misschien wat spannend en confronterend, maar het is ook heel bevrijdend. De tools zijn praktisch, de dag is inspirerend en het resultaat is life changing!

 

 

 

WAUW, dat is wel te gek..

Dat is het zeker. Ik heb het zelf ook zo ervaren en heeft me enorm veel gebracht. Namelijk een mooie reis, een eigen bedrijf en gezinsuitbreiding. Maar het grootste cadeau dat ik kreeg door stil te staan is het feit dat ik nu MIJN leven leid en geluk en vrijheid ervaar zoals ik dat nog nooit had ervaren. En dat gun ik jou ook.

Wil je meer weten over deze dag? Klik dan even op deze link.

Volg me ook op social media

 

 

Sharmila Tuithof

Coach, trainer en spreker | Stilstaan is vooruitgang!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Share
Tweet